Dit is het reinigen van materialen door middel van schoonwater onder hogedruk met of zonder behulp van heet water. Hogedruk warm of heet water reinigen of ook wel stoomcleaning genoemd;

De druk is instelbaar te verhogen en het water te verwarmen zolang het te reinigen materiaal het toe laat.

Met behulp van een heater kan het water worden opgewarmd tot het kookpunt om alle vervuiling wat warmte gevoelig is te verwijderen o.a. organische en of atmosferische vervuiling .
Voor het laatste, dan wel of niet gebruikmakend van een milieu vriendelijk universele reinigingsmiddel om ets strepen e.d. zo goed als  mogelijk  te verwijderen.

Een veel voorkomend probleem is alg en mos op minerale ondergronden, na reinigen kunnen wij het te behandelende opp. behandelen met een middel dat ook de sporen van de algen en de mossen dood, wordt vaak gebruikt voor de dakpannen en aangetaste geveldelen voor het impregneren.

Het voornaamste verschil met het stralen is dat bij hogedruk reinigen de ‘poriën’ wel open gaan maar de ondergrond slechts oppervlakkig word gereinigd.

Boven genoemde werkzaamheden zijn een must; voor het aanbrengen van nieuwe voegen ( om oude los zittende specie deeltjes weg te spoelen na het uithakken dit voor een optimale hechting van het nieuw aan te brengen voegwerk) of het hydrofoberen ook wel impregneren genoemd van de gevel.

Het schoonmaken onder hoge druk van diverse onderdoorgangen, Bruggen en Houten bruggetjes

P1080072.jpg